perjantai 11. joulukuuta 2009

Rento viikko Coimbrassa

Vietimme viikon Coimbrassa elaen tavallista kotiarkea. Nukuimme pitkaan, kokkailimme, pyorimme kaupungilla, tarinoimme ja katselimme paljon leffoja. Oltiin ehka niin poikki 4953 liftaamastamme kilometrista, etta oli aika jo hieman loikoilla, ja Miran kamppa antoi siihen loistavat puitteet.

Kun kolme yli 26-vuotiasta "en vielakaan tieda mika musta tulee isona" -ihmista istuttaa keittionpoydan aareen niin siina vierahtaa tovi jos toinenkin ja samalla tyhjenee muutama viinipullo.

Kirjoitan myohemmin lisaa paani sisalla tapahtuvista asioista, silla nyt opettelen laittamaan nama kuvat tanne paremmin. Siita ei tule todennakoisesti mitaan. Kaikki blogspotissa blogiaan pitavat tyypit ryhtyvat jossain vaiheessa lataamaan kuvansa Flickriin varmaan sen takia, etta tanne niiden lataaminen on niin helvetin hankalaa. Joskus kun tanne on ladannut kuvia toista tuntia ja painaa vahingossa jostain vaarasta nappulasta niin kaikki kuvat tarinoineen haviaa. Ja jos yrittaa saada noi kuvat jotenkin hienoon jarjestykseen niin ne haviaa jalleen.

Tassa vasemmalla seisoo upea auto: Renault 4. Minullakin on semmoinen. Portugalissa aika moni viela ajaa moista kaaraa. Miksi Suomessa kaikilla taytyy olla hieno uusi auto (tai auto ylipaataan) kun tallaisillakin kaunottarilla voisi kruisia. En minakaan silla paljon mitaan tee, mutta kun kerran viikossa ajelen, niin se on nannaa se.

Harvoin tulee suomessa myoskaan tormattya aqueducteihin. Taalla niita on melki joka kylassa. Luultavasti niita oli joskus joka puolella missa tarvittiin vetta.
Luultavasti vesi on myoskin parempaa jos pari sukupolvea on rakentanut tollaista aqueductia jostain vuorilta ja viimein se saapuu kylaan ja lapset saa vetta juodakseen. Tai en tieda osasko ne lapset sita silloinkaan arvostaa. Luultavasti saivat raipasta elleivat osanneet.

Seuraavassa kuvassa mummeli paahtaa jotain kastanjoita tai en ma muista mita. Ei ne jaa mun paahan, nimet meinaan. Fiilistelen vaan niita, eiko se riita. Niita paahdetaan ja tuosta sai eurolla niita 15 kappaletta. Aika tarkkelys-pitoista kamaa
olivat. Menisivat varmaan jonkun juoman kanssa paremmin alas.
















Mummeleita on kiva kuvata. Kun otin kuvaa koria kannattelevasta mummosta, pelastyin mummelin tuimaa ilmetta niin etta kuva tarahti.














Bileet viimeisessa kuvassa. Saa nahda minne tama teksti ilmestyy kun taa hommeli tilttas.

4 kommenttia:

  1. Hyvällä sykkeellä näytätte menevän...

    VastaaPoista
  2. Hyvä Nuutti! Olis siisti jos jossain kohtaa sitte reissun loppupuolella värkkäisit esim Google Mapsilla teidän reissun koko reitin kuvaksi =)

    Onko paluun ajankohta ees tiedos? Lennettekö Suomeen jostain sitte joskus vai miten? Pistä vähä infoa tuosta seuraavaan bloggaukseen, varmana monia kiinnostaa tuoki..

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti kaikki portugalilaiset mummot ei tuijota sua noin kiukkuisena! On muuten aika kauhuleffamainen tunnelma tuossa toiseksi alimmassa kuvassa.

    VastaaPoista
  4. Toi tuimailmeinen mummo näytti ihan rännäriltä. Osa tuntee ja osa ei. Eikös Nevala tiedä, että Nuutti ei lennä metriäkää enää koskaa - tai niin se on ainaki uhonnu. Mua lämmitti toi relluki kyllä tässä setissä kovasti.

    VastaaPoista